luni, 4 martie 2013

Cresterea si ingrijirea

Cresterea si ingrijirea orhideelor, mai ales in cazul celor din comert, nu este un lucru dificil atata timp cat sunt respectate conditiile de lumina, temperatura si umiditate din locul din care provin.

Lumina trebuie corelata cu locurile de origine ale speciei. Astfel unele orhidee adora lumina, dar fara soare direct pentru ele fiind ideala pozitionarea la ferestre orientate spre est sau vest;  altele prefera umbra, iar pozitionarea lor la ferestre orientate spre nord e perfecta. Trebuie tinut cont ca toate speciile au nevoie de lumina atunci cand se formeaza bobocii si florile. Atunci cand frunzele isi schimba culoarea, inseamna ca s-a schimbat nivelul de iluminare.

Puteti sa va dati seama daca planta primeste lumina necesara in mai multe feluri. Daca frunzele au un verde foarte inchis, probabil trebuie asezata undeva unde este mai multa lumina. Pe de alta parte, daca frunzele au o tenta rosiatica, atunci probabil lumina e prea puternica si ar trebui sa le mutati mai la umbra.

Temperatura in functie de specie se incadreaza intre 10 gr. C ca limita rece noaptea si 30 gr. C ca limita calda ziua. Diferenta termica dintre zi si noapte trebuie sa fie de cel putin 5 gr. C, pentru ca ea este necesara formarii florilor. Cand caldura este prea intensa pentru necesitatile plantei, apar arsuri si necroze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu